Tavaly szeptemberben egy este együtt italozott egy vele egyező politikai nézeteket valló társasággal Kaposvár különböző közterületein, végül erősen ittas állapotba került. A csoportjuk 22 óra körüli időben a vasútállomás főépületének keleti oldalán található buszmegállóhoz mentek, ahol tovább italoztak és beszélgettek. A fiú észre vette, hogy egy  Egyenlítői Guineából származó, sötétbőrű sértett és barátnője a Baross Gábor utcában a buszmegálló előtt az Anna utca felől a Dózsa György utca irányába haladnak.

A vádlott és baráti társasága ekkor jól hallhatóan egy skinhead dalt kezdtek el énekelni utalva a sértett bőrszínére. Ő és barátnője erre nem reagáltak erre, tovább mentek a vasútállomás felé. A 18 éves fiú ekkor megszólította a színesbőrű férfit, aki megállt. A vádlott eközben a zsebéből elővett egy paprikaspray-t, amivel lefújta az afrikai férfit.  A sértett és barátnője a helyszínről elfutott, a vádlott először üldözni kezdte, azonban ittassága miatt megbotlott és elesett.

A sértett a paprikaspray miatta kötőhártya gyulladást kapott, sérülésének gyógytartama a 8 napot nem haladta meg. A vádlott szabadlábon védekezik: az ügyészség a vádiratban börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: rasszista, afrikai, skinhead, közösség, vádlott, kék hírek