Jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat két fiatalember ellen a kaposvári ügyészség. Egyikük 2010. augusztusában interneten feladott egy társkereső hirdetést, amelyre magát Szabó Petrának kiadva a másik férfi jelentkezett. 2010. augusztusa és 2011. májusa között napi rendszerességgel tartották a kapcsolatot egymással elektronikus úton.

A beszélgetésekben a másodrendű vádlott mindvégig megtévesztette a másik férfit azzal, hogy önmagát Szabó Petrának adta ki. Azzal hitegette, hogy szerelmi viszonyt akar folytatni vele. 2010. szeptemberétől kezdődően azt állította, hogy az édesanyja lakására felvett banki kölcsönt 10 millió forint összegben neki kell törlesztenie, amihez pénzre lenne szüksége. Rábeszélte a másik férfit, hogy küldjön neki különböző pénzösszegeket.

Az elsőrendű vádlott a jövőbeni párkapcsolat reményében először 300 ezer forintot utalt át. Az álnő azonban újabb összegeket kért, ezért a fiatal férfi a szülei lakásának széfjéből 2010. decembere és 2011. májusa  közötti időben napi, heti rendszerességgel 20-300 ezer forint körüli összegeket lopott el. Összesen több mint 7 millió forintot vitt el a páncélszekrényből. A pénzt átutalta a szélhámosnak, aki tudott arról, hogy mindez lopásból származik.

A tolvaj fiút lakhelyelhagyási tilalommal sújtotta a bíróság.

Címkék: Petra, csalás, szélhámos, széf, helyi, lopás, kék hírek