A tavaly ősszel indult tanfolyamon a hivatásos és önkéntes tűzoltóságoktól (Barcs, Kaposvár, Marcali, Nagyatád, Siófok, Balatonboglár, Dombóvár) 17 hallgató vett részt. Ebből 12 Somogyból.

tűzoltók

Az első tíz héten elméleti és gyakorlati oktatásban részesültek a résztvevők az igazgatóságon. Itt többek közt megtanulták a szakfelszerelések használatát, karbantartását, a védőeszközök, légzésvédő eszközök használatát, a tűzoltógépjárművek málházását, kisgépek kezelését és karbantartását, a hírközpont kezelését, a veszélyes anyagok kárelhárításának anyagait, felszereléseit.

tűzoltók

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tanfolyamon a fiatal tűzoltók kisgépkezelői jogosítványt is szereztek. A képzés félidejéhez érkezve november 11-én ünnepélyes esküt tettek a tűzoltók a parancsnokaik és a csapatzászló előtt. Ezt követően két hónapig saját parancsnokságukon a napi szolgálatellátás mellett gyakorolták a képzésen megtanultakat.

Az elméleti és gyakorlati oktatás zárásaként az igazgatóságon múlt héten sikeres modulzáró vizsgát tettek. Ezt követően Budapesten a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban volt a záróvizsga.

Az új tűzoltók állomáshelyei:

Balatonboglár ÖT   1 fő
Barcs HÖT:            1 fő
Kaposvár HÖT:      5 fő
Marcali HÖT:         1 fő
Nagyatád HÖT:      3 fő
Siófok HÖT:           1 fő
Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Címkék: helyi hír, tűzoltók, új, Somogy, katasztrófavédelem, kék hírek