A személyt előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. Elmondta, hogy az eltulajdonított LCD televíziót az ablakon bemászva lopta el, majd a kezében tartva végigsétált vele a falun. Ezután még csak ki sem próbálta a készüléket, mivel eladni nem tudta, az udvaron tüzet rakott, majd a TV-t a lángok közé dobta, hogy abból számára értékes fémhulladékot nyerjen ki.

betörő tv láng

(A kép illusztráció)

A nyomozás során kiderült az is, hogy az előállított férfi a felelős további 17 bűncselekményért, főleg lakásbetörések elkövetéséért a településen. A gyanú alapján betört be egy családi házba, ahonnan csaptelepeket próbált meg eltulajdonítani, majd egy garázst tört fel, az ott lévő személygépkocsi gépháztetejét felfeszítette, hogy kivegye az akkumulátort, ezzel nagy kárt okozva a sértettnek. Egy másik esetben, fát fűrészelő személyeket látott a faluban, ezért az éjszaka folyamán a kiszemelt ház melléképületéből három motorfűrészt tulajdonított el, melyeket fémhulladékként értékesített. Amikor ismét pénzre volt szüksége, egy épp lakatlan házba tört be, ahonnan a leszakította a falakról a villanyvezetékeket, levágta az összes rézcsövet, és elvitte a gázkonvektort is. Később a falu egyik egyedülálló idős hölgy lakásának ajtaját törte be, ahonnan takarókat, és egy darab fehérneműt lopott el.

lcd

(A kaposvári kapitányság fényképe)


Az említett eseteken kívül tyúklopások, valamint lakásbetörések során rézcsövek,televíziók, hűtőszekrények, kézi szerszámok, gépek,centrifuga és sok egyéb tárgy eltulajdonítása írható a gyanúsított számlájára. A holmikat szinte kivétel nélkül valós értékük töredékéért, fémhulladékként értékesítette, a legtöbb esetben hatalmas károkat okozva a sértetteknek.

Nézze meg videónkat!

Címkék: lcd, elfogták, igal, betörő, kék hírek