A vállalkozás azonban könnyen összetéveszthető a hagyományos telefonkönyveket gyártó kiadóval, a Magyar Telefonkönyvkiadó Társasággal. A kiadóhoz már több tíz panaszlevél érkezett, ezért feljelentést tettek az ügyben.

Több száz somogyi cégnek küldött levelet egy KFT. Abban azt ígérik, hogy 28 ezer forint ellenében nevük és elérhetőségük bekerül a telefonkönyvbe.
Kiderült: ugyanezzel a logóval, hasonló ígérettel más cégek is megkerestek vállalkozásokat. Sőt! Egy internetes fórumon többen arról panaszkodtak, hogy be is dőltek az ígéretnek.

Próbáltuk mi is elérni a csalókat az ajánlaton feltüntetett telefonszámon, de csak az üzenetrögzítő válaszolt. Ezután megkerestük a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság vezetőjét is, aki azt mondta: semmilyen közvetítő céggel nem állnak kapcsolatban.

A Magyar Telefonkönyvkiadó cégvezetője, Egry László telefonon elmondta, hogy már megtették a szükséges feljelentést a rendőrségnél a jogászaik útján és természetesen kártérítési pert is, civil pert is indítanak a cég ellen.

A fogyasztóvédelmi szakember azt mondja még mindig sok vállalkozást alapítanak csak azért, hogy átverjék az embereket. Azt ajánlja: senki ne adjon ki pénzt addig, amíg nem ellenőrzi egy cég hátterét.

- Mi évről-évre, hónapról-hónapra újabbnál újabb pénzszerzési technikával találkozunk. Ne adjanak fel semmilyen összeget, várják meg a végeredményt, hogy hát ez a szolgáltatási ajánlat miről is szól - mondta a Somogy Megyei Békéltető Testület elnöke, dr. Novák Ferenc.

A hivatalos telefonkönyvkiadó cég vezetője azt mondta: több százán kaphattak ajánlatot a csalóktól. Arra kérik azokat, akik már befizették az összeget, hogy tegyenek feljelentést a rendőrségen és forduljanak a Magyar Telefonkönyvkiadó Társasághoz, ők ugyanis ingyenes jogi segítséget adnak.

Címkék: telefonkönyv, ajánlat, feljelentés, cégek, csalás, kék hírek