Emberölés bűntettének kísérletével vádol az ügyészség egy 38 éves nagyatádi férfit. A vádlott 2007-ben házasodott össze feleségével, egy gyermekük született. Viszonyuk megromlott részben a férj féltékenysége, részben szexuális problémák miatt. Idén tavasszal a nő megismerkedett egy másik férfival, egymásba szerettek. A házaspár között emiatt rendszeressé váltak a veszekedések. A férj kétszer öngyilkosságot is megkísérelt, pszichiátrián is kezelték. Egy májusi este Vízváron voltak egy kerti partin. 22 óra körül értek haza Nagyatádra. A férj közösülni akart, de az asszony elutasította. Ezért a férfi veszekedni, kiabálni kezdett, majd megivott 4-5 deci rumot, amitől enyhén ittas állapotba került. A nő segítségül áthívta az anyját és az öccsét, akikkel bezárkózott egy szobába. Az öccse telefonon hívta a szeretőt, aki éjfél körül ért a házhoz. A férj kiment hozzá az udvarra, veszekedni kezdtek. " Mi van, te kolbászzabáló?" kérdezte a férj, majd bement a házba, és magához vett egy műanyag markolatú, 10 centi pengehosszúságú, élesre köszörült halfiléző kést. Visszament az udvarra, ahol a két férfi szóváltás után lökdösődni kezdett. A vádlott hasba szúrta ellenfelét a késsel. Kihúzta a pengét, elment, a kést eldobta valahol. Rövid idő múlva visszatért, megvárta az időközben értesített mentőket és rendőröket. A döfés megnyitotta a hasüreget, a sértett életét a kórházban mentették meg. A 2 centis seb 4 hét alatt gyógyult.

A mai perbeszédekben az ügyész azzal érvelt, hogy a vádlott bizonyosan meg akarta ölni vetélytársát, hiszen majdnem markolatig döfte belé a kést, amit ezzel a határozott szándékkal vett magához egy veszekedés közepén. Az áldozat perceken belül meghalhatott volna, ha verőeret ér a szúrás. Az ügyvéd szerint a védence csak meg akarta ijeszteni a nálánál magasabb, erősebb másik férfit. A vádlott nem fenyegetőzött, nem akart ölni, de felindult állapotban volt, mert az éjszaka megjelent a házánál az, aki oka volt a veszekedésnek. Megalázva érezte magát, és azt, hogy az élete kilátástalan, hiszen már a második házassága ment tönkre hasonló módon. Többen is hibáztak ebben az ügyben, hibázott a feleség és a családtagjai is, amikor a volt szeretőt a házhoz hívták, rendőrt kellett volna hívniuk. Az asszony abban is hibás, hogy nem tisztázta a helyzetet, pedig akkor már a néhány hónapos viszonyt beszüntették a másik férfival. A feleség egyébként visszavárja a vádlottat, a sértett is megbocsátott neki.

A bíró testi sértésért 2 év börtönre ítélte a vádlottat 5 évre felfüggesztve. Osztotta az ügyvéd álláspontját, hogy nem emberölési kísérlet történt. Ezt az elmeorvos szakértők véleményére alapozta, akik szerint a férfi tudatbeszűkült állapotban volt, de nem akart ölni. A saját lakása udvarán érte támadás, amit így torol meg, ugyanis először a szerető kezdett lökdösődni, a kapu felé lökte a vádlottat. A halfiléző kés veszélyes fegyver, de a seb nem okozott maradandó sérülést, csak közvetett életveszélyt.      

Címkék: halfiléző, emberölés kísérlete, szúrás, kés, Nagyatád, kék hírek