A cég fő tevékenysége tejelő szarvasmarhák tenyésztése volt, amit ténylegesen 2009. áprilisáig folytattak. A vádlott már a kft. 2009. januári megvásárlásakor tisztában volt azzal, hogy a társaság jelentős tartozásokat halmozott fel, fizetési nehézségekkel küzd. A cég fizetésképtelensége már 2008-ban bekövetkezett, több hónapos hátralékuk volt a lejárt határidejű tartozásaik miatt.

A vállalkozó tudta, hogy milyen anyagi helyzetben vannak, és azt is, hogy a tartozásait csak úgy tudja kiegyenlíteni, ha a cég tótújfalui ingatlanán lévő építményeket és  munkagépeket, berendezési tárgyakat, valamint a még meglévő szarvasmarha állományt értékesíti. A vádlott 2009. áprilisában adásvételi szerződést kötött egy másik gazdasági társasággal, és 65 millió forint vételárért eladta a marhatelepen lévő 7 vasvázas szerkezetű istállót, egy fejőházat, továbbá az ott tartott 314  szarvasmarhát, valamint az ingatlanon található ingóságokat, gépeket.

Miután a cég tevékenységének folytatásához szükséges vagyontárgyakat értékesítette, a társaság tovább nem működött, a vádlott pedig az átvett vételárból 42 millió 400 ezer forintot elköltött más célokra. Ezután a Somogy Megyei Bíróság elrendelte a kft. felszámolását, azonban a vádlott annak ellenére, hogy a felszámolási eljárás elrendeléséről tudomása volt, nem vette fel a kapcsolatot a felszámolóval, a társaság pénzeszközeivel, vagyontárgyaival nem számolt el. A társaság hitelezői összesen 133 millió forintos követelést szándékoztak érvényesíteni, azonban a férfi ezt meghiúsította.

Címkék: ügyész, szarvasmarha, csőd, mezőgazdaság, vád, kék hírek