Ahogy arról korábban a Kapospont beszámolt: egy idős embert motorfűrésszel vertek agyon tavaly szilveszter előtt Somogyzsitfán.
A 65 éves férfi a szobában tartotta a motorfűrészeit és fűkaszáit, vevőt keresett rájuk. A vádlott korábban segített megjavítani az egyik láncfűrészt. A szerszámait a házban hagyta, ezért ment vissza szilveszter előtt. Akkor történt a gyilkosság. A családot megdöbbentették a történtek, mondta az áldozat nővére a Kapospontnak. A gyilkossággal vádolt férfit is sajnálják, mert távoli rokon.  
-Sajnálom, mert az unokatestvérem gyermeke, sajnálom az édesanyját is, magunkkal együtt - mondja Nagy Gézáné.

Az idős férfi holttestét a szomszéd találta meg. Másnap reggel kereste. Szokatlan volt, hogy még engedte ki a baromfit, ezért a szomszéd bement a házba.   
-A másik szobába bevilágítok: Jézus Isten, ott van vérben. Hát úgy megrémültem!- mesélte a történteket a bíróságon. A szomszéd az éjszaka az ablakon át látta, hogy a házban együtt borozgat az idős férfi a rokonával.

A gyilkossággal vádolt férfi azt mondta: nem bántotta az öreget, jóban voltak. Aznap sokáig együtt ittak, aztán hazament.
- Kikísért, boldog újévet kívántunk egymásnak, úgy jöttem el- állította a vádlott.
A rendőrök azonban megtalálták az idős férfi vérét a vádlott zokniján. Erre a férfi azt a magyarázatot adta, hogy együtt szereltek korábban, és az öreg elvágta a kezét. A zoknival akarták elállítani a vérzést.  

Az áldozat testén mély sebeket vágtak a fűrész fogai. De nem ebbe, hanem abba halt bele, hogy a gyilkos rátérdelt a mellkasára. Eltört egy bordája, ami átszúrta a tüdejét és a szívét. A vádlott a házból elvitt két karórát és egy mobiltelefont. Erre azt mondta, hogy a szerelésért kapta cserében. A feleségének adta, később azonban eltüzelték. A tárgyalás rendőr tanúk beidézésével folytatódik majd.

Olvassa el korábbi cikkeinket a témában!

2011-01-05/gyilkossag_somogyzsitfa

2011-01-18/elfogtak_a_somogyzsitfai_gyilkost

2011-09-21/vadat_emeltek_a_somogyzsitfai_gyilkos_ellen



Címkék: motorfűrész, Somogyzsitfa, per, gyilkos, vád, kék hírek