A Somogyaszaló felől Somodor irányába közlekedő német sofőr belerohant az ott várakozó szerelvénybe. Az ütközés során a személygépkocsiba anyagi kár keletkezett. Személyi sérülés nem történt, a forgalom másfél órát szünetelt a helyszínelés miatt az érintett szakaszon. A közlekedés azóta helyreállt - tudtuk meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől, Bíró Gábortól.

A vasutasok szerint a reggeli órákban még megvolt, de délelőttre ellopták a kereszteződést jelző táblákat. A KRESZ tavaly januártól feloldotta a sebességkorlátozásokat a vasúti átjárókban. De azokon áthajtani továbbra is csak óvatosan szabad, akkor főleg ha nincs lámpa, sorompó, vagy ellopják a táblákat. Ezt kellett volna tennie a német sofőrnek is.

"Nyílván minden esetben meg kell állni. Arról, hogy mi a véleményem, hogy ellopják a vasúti jelzőberendezéseket, arról lenne véleményem, nem biztos, hogy ezt elbírja a kamera meg a média" - mondta Vati Csaba.

Tavaly év elején az antalmajori átjáróban már történt hasonló baleset. Az autós, két utasával együtt akkor is megúszta a balesetet. Figyelmetlenül hajtott a sorompó és lámpa nélküli átjáróba. Szintén tavaly Ádánd közelében hajtott a piros jelzés ellenére a sínekre egy sofőr. Kisteherautójával összeütközött egy mozdonnyal. Ő sem sérült meg.

Címkék: belehajtott, közlekedés, autó, máv, vasút, kék hírek