Öltönyös, nyakkendős afrikai keresett fel egy Bács-Kiskun megyei teherautókereskedőt, és előadta: kétszáz járművet szeretne venni hazájának, Malinak.


– Egy trezort mutatott azzal, hogy 500 eurós bankjegyek vannak benne, amelyeket hazájából csak így, feketére festve lehetett kihozni – mondta el a Borsnak dr. Gyugyi Csilla, a főügyészség szóvivője. Tíz bankjegyről a kereskedő szeme láttára lemosta valamilyen vegyszerrel a fekete tintát, és azok tényleg 500 eurós bankjegyek lettek. Kettőt a kereskedő be is váltott a bankban. Ekkor azonban elfogyott a vegyszer – ezt állította a „vevő”.

Rábeszélte a kereskedőt, hogy adjon kölcsön 300 ezer eurót a pénzmosáshoz szükséges méregdrága patronra. A pénzt Párizsban egy elegáns szálloda halljában átadták a szélhámosnak, aki aztán további 150 ezer eurót kért újabb patronokra. Ekkor tett feljelentést a kereskedő, és kiderült: a fekete papírlapok egy szélhámosság díszletei voltak. Az ügyészség vádat emelt a csaló ellen, aki egy Somogy megyei vállalkozót is megpróbált becsapni.

Forrás: borsonline.hu

Címkék: bali férfi, 200, afrikai, jármű, csaló, kék hírek