A kollégium vezetése arra kéri a diákokat: minden értéküket gondosan zárják el.

Tolnai Hella az egyik áldozat. A negyed éves színészhallgató azt meséli szobatársa félálomban hallotta az ajtónyitást hajnalban. Reggel kezdte el keresni a tárcáját, de az nem volt a táskájában. 3 ezer forint és az összes irata benne volt.

Tolnai Hella elmondta: a személyitől kezdve az adókártyáig szinte mindenét elvitték.

Helláén kívül még 4 tárcát lopott el a besurranó tolvaj, főleg éjszaka amikor mindenki aludt. A diákokat felháborítja az eset. Többen valamelyik kollégista társukra gyanakszanak.

"Lehet, hogy belső ember végzi a lopásokat de nem értem őt. Mert ha ő is kollégista tisztában van azzal, hogy milyen egy diák élete. Nem értem miért fosztja meg attól, ami neki is van" - mondta Spengler Bernadett.

tolvaj


Az érintettek már feljelentést is tettek. A diákoktól összesen 80 ezer forintot loptak el.

A kollégium igazgatója nem kívánt az ügyben nyilatkozni. Annyit azonban elmondott, hogy felhívták a kollégisták figyelmét arra, hogy esténként zárják a szobájuk ajtaját.

A nyomozók jelenleg még adatokat gyűjtenek és a tanúkat hallgatják ki-mondja a szóvívő. Ez kisebb értékben elkövetett lopásnak számít. És az elkövető akár 3 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat - tette hozzá a Kaposvári Rendőrkapitányság sajtószóvivője, Koncz Katalin.

A kollégiumokban egyébként már máskor is előfordultak kisebb lopások. A mostanihoz hasonlók azonban eddig még nem. Ezért tettek most feljelentést a diákok.

Olvassa el a témában korábbi anyagunkat!

Címkék: diákok, kollégium, tolvaj, egyetem, rendőrség, kék hírek