A feltételezés szerint tűz keletkezett a kollégium egyik szobájában. A füst elárasztotta az első és második emelet nyugati folyosóit. A tűzjelző megszólalását követően a kollégium pedagógusai megkezdték az épület kiürítését és elvégezték az áramtalanítást. A diákok fegyelmezetten, a nevelők utasításait követve vonultak a létesítmény melletti parkolóba. A létszámellenőrzés során kiderült, hogy a 402 gyerek közül kilencet nem találnak.

Tűzoltó gyakorlat4

A tűzesethez a kaposvári és a dombóvári tűzoltók 7 tűzoltógépjárművel, összesen huszonöten vonultak. A kiérkező egységek légzőálarc használatával kimentették az első és második emeleten rekedt diákokat. Ezzel párhuzamosan vízsugarakat szereltek a tűzoltók a tűz továbbterjedésének megakadályozásra és annak eloltására. A helyszínen a kaposvári polgári védelmi kirendeltség-vezető koordinálta a kimenekítést, létszámellenőrzést. Ezt követően a tűzoltásvezetővel történt egyeztetés után a gyerekeket ideiglenesen a füstmentes, tűz által nem veszélyeztetett tornaterembe kísérték.

Tűzoltó gyakorlat3

A gyakorlat célja a tűzoltásvezetői, illetve a tűzoltói készenléti állomány felkészültségének, tűzoltási és műszaki mentési tevékenységének, ismereteinek ellenőrzése volt kollégiumban keletkezett tűz oltásánál.


Tűzoltó gyakorlat2

(Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Címkék: szimuláció, kollégium, gyakorlat, tűzoltó, Kaposvár, kék hírek