A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási hatósági Szolgálatára futnak be az ország minden pontjáról a traffipax jelentések. Innen kapta meg a Kaposvár környéki férfi a büntetésről szóló értesítést. Eszerint egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település előtt szeptemberben az esti órákban a megengedett 60 kilométer helyett 93 kilométer/órás sebességgel közlekedett.

rendőr


Történetünk szereplője átgondolta, merre is járt azon a napon. Kiderült: éjszakai szolgálatban volt, és családtagjai sem ültek autóba. Főleg nem 400 kilométert utazva. A megadott azonosító kóddal meg is nézte a rendőrség honlapján az állítólagosan róla készült fotókat. Az egyiken nem is látszik az autó, no igazán a másikon sem. A reflektor fénye azonban igen. A rendszámnál az autó tulajdonosa szerint a középső szám nem stimmel. Az ő száma is gömbölyű, ám nem annyira, mint amit leolvas a rendszámról.

 

rendőr

Miután jelezte a Vas megyei rendőrségre a problémát, azt a választ kapta, hogy mivel sötét a kép, és nem egyértelműen beazonosítható a rendszám középső száma, ezért több autósnak is elküldték. Kérdés, hány kombináció alapján, hány embert idegesített fel a rendőrség ugyanazzal az értesítéssel és büntetési tétellel? És ebből hányan fogják azt befizetni.

A Kaposvár környéki férfi mindenesetre írásban kérte, hogy mivel nem az ő autóját fényképezték le, töröljék a bírságot. Most már csak az a kérdés, hogy az 5 ezer forintot is elengedik-e neki. Ennyibe kerül ugyanis, ha valaki fellebbez a kiküldött határozat ellen.

Címkék: környéki, baki, büntetés, rendőrség, Kaposvár, kék hírek