Az 56 éves, német-magyar kettős állampolgárságú Heinrich Jánost karádi házából vitték el a rendőrök még 2009-ben, mert engedély nélkül tartott átalakított és muzeális fegyvereket. A kaposvári börtönbe került, ahonnan kórházba vitték, majd miután visszakerült a börtönbe, két nap múlva kómába esett és meghalt. A vád szerint azért, mert agyonverték. A bántalmazásról később egymás között beszélgettek a börtönőrök.

A titokban készült hangfelvételt a Kapospont hozta nyilvánosságra: "Ugyanúgy elindultunk ide is, bementek, és igazából azt láttam, hogy megindul a keze, a végét nem láttam, csak hallottam a csattanást... -De kinek? -A...-nek. Onnéttól kezdve én igazából csak hallottam a dulakodásra utaló hangokat, de látni onnéttól már nem láttam. Én megmondom őszintén, próbáltam kimaradni belőle" - mondta a hangfelvételen egy nevét elhallgató ember.   

A folyosón várakoztak a börtönőrök a mai tárgyalás előtt. 10-en ültek a vádlottak padjára, alig fértek el. A tanúként kihallgatott őrök egyöntetűen azt vallották: már sérülésekkel tele érkezett a rab a börtönbe. A kezén voltak bevérzések, a homlokán ez az igencsak szembetűnő sérülés volt. A bíró a rab fényképét mutatta. Ezen vizsgálták a sérüléseket. Az őrök szerint a rab zavart volt, sokszor összevissza beszélt. Amikor a sérüléseiről kérdezték, azt mondta, hogy azokat még otthon szerezte, leesett a létráról. A vád szerint azonban az egyik börtönőr ütötte meg, és taposta, mert nem állt fel elég gyorsan az ágyról a zárkában. Még az őrkutyát is ráeresztették.

Holnap a rab zárkatársát hallgatja ki a bíróság, aki tanúja volt a történteknek.

Nézze meg a videót!

Címkék: kék hír, börtönőr, rab, per, bíróság, kék hírek