A falusaik betörőktől tartanak, a rendőrök szerint betörés eddig még nem történt, de arra kérik az embereket, hogy azonnal jelezzék, ha gyanús idegeneket látnak.  

A szomszédasszony vette észre a betörőket, amint a mellette levő ház zárát feszegették. Elmondása szerint látta, hogy a kapu előtt állt egy kocsi, benne ült egy férfi. Két másik, egy izmos és egy kisebb pedig feszegetik az ajtót. Rákiáltottak a hívatlan látogatókra, akik azonnal eltűntek. Azóta félnek a faluban.

Árnyék autó

(A kép illusztráció)

Az autó többször is megjelent a faluban. Megjegyezték a rendszámát, de kiderült, hogy az lopott volt. Egy másik idős nőhöz betörtek, a szekrényét felforgatták. Ő azonban nem tett feljelentést, és nyilatkozni sem akart. Erről az esetről még nem tudnak a rendőrök. A faluban portyázó gyanús kocsiról viszont igen. A reggeli órákban járt egy sötétzöld Opel személyautóban, egy kisebb társaság, Mernyén két ház előtt. De a szándékukról nem tudnak - mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Bíró Gábor.

Bűncselekmény nem történt, mivel nem vittek el semmit. Idén összesen három lopás volt a faluban, de betörésről nem tudnak. Körzeti megbízotti iroda működik Mernyén, három rendőrrel. Arra kérik az ott lakókat, hogy ha gyanús autót látnak, azonnal szóljanak nekik.

Címkék: titokzatos, félnek, mernye, betörő, autó, kék hírek