Víjjogva szólt a takarékszövetkezet riasztója Pusztakovácsiban tavaly augusztus 19-én. A bankban dolgozó 52 éves nő nyomta meg, hogy félrevezesse a rendőröket. Valójában nem jártak ott fegyveres rablók, két ismerősének adta oda a pénzt.
-Velünk ellentétes személyleírást adjon meg-erre kérte a két álrabló a bankos nőt. És arra, hogy adjon félórát, amíg eltűnnek.
-Ne értesítse rögtön a rendőrséget, hanem várjon vele félórát. Nehogy megállítsanak a rendőrök, hogy legyen időnk Marcaliba visszajutni- vallotta ma az egyik férfi a bíróság előtt.
Autóval menekültek a faluból. Az egyik férfi olyan ideges volt, hogy nem tudott vezetni, a társát kérte erre.
-Vezessek én, mert neki remeg a keze- emlékezett a másik álrabló.  
A 6 millió forintot később egy vécétartály mögé dugták. Csak 1 millió 700 ezret találtak meg belőle a rendőrök. A két férfi egymást vádolta azzal, hogy elvitte a többi pénzt. És azzal is, hogy a másik ötlete volt az álrablás. A bírónő szembesítette őket.
-Mert te ilyen ártatlan vagy ezekbe a dolgokba? Te nem is tudnál kidolgozni ilyet, ugye?- tett szemrehányást társának a marcali férfi.    
A nő a mai tárgyaláson felajánlotta: megtéríti a kárt. Pedig anyagi gondjai voltak, ezért találták ki az álrablást. Ügyvédje, dr. Fóris Kálmán szerint azóta tönkrement az egészsége.
- Öngyilkosságot kísérelt meg. Ebből is látszik, hogy nem az elvetemültsége, a bűnözésre való hajlandósága vitte erre, hanem egy rossz helyzetből próbált meg rossz megoldással kiszabadulni.
A tárgyalás október végén folytatódik. Addig megvizsgálják, valóban pszichiátriai beteg lett-e a nő és az egyik férfi, mert megviselte őket a lebukásuk.   


Címkék: Pusztakovácsi, tárgyalás, Marcali, rablás, bank, kék hírek