Az önkormányzat raktárának ajtaját záró diópántokat vágták le a betörők olyan fürgén, hogy a szomszédok meg sem hallották - mondta Nemesvid polgármestere, Harmath István. Pár hete feltörték a betörők, és minden munkagépet, üzemanyagot elvittek innen.

A tolvajok biztosra mentek, még a riasztót is kiiktatták. Kulcsár Károlyné elmondta: két hangot hallottak, arra jöttek ki. Ekkor vették észre, hogy az ajtó a fának van támasztva. Hozzá  többször betörtek már. Elvitték tyúkjait, kiszedték a földből a sárgarépáját, a krumpliját. Azóta riasztóval védekeznek. Nem ők az egyetlenek.

Vörös Ferenc kerítésén jól látszanak a betörés nyomai. Őt is többször meglopták.
Eddig 300 ezer forintot, két motorfűrészt, fúrógépet és benzint vittek el tőle.

betörő

(A kép illusztráció)

Január óta csaknem száz betörés volt a faluban. A polgármester azt mondja: tudják kik a tettesek. A polgármester elmondta: nem gyanakodnak, hiszen a rendőrség is egy-két napon belül kiderítette, hogy kik az elkövetők.

A rendőrségen azt mondják, nem álltak le a munkával, vizsgálják a lopásokat. A Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője, Karsay Kornél a KaposPontnak elmondta: a polgármester valamennyi, az üggyel kapcsolatos bejelentését a kollégái ellenőrízték. A nyomozás jelenleg is folyamatban van.

A faluban azt beszélik: a kukoricásban rejtette el a háromfős betörő banda az ellopott gépeket. 300 ezer forintért akarták eladni, a pénzből pedig lovakat vettek volna.

Címkék: Nemesvid, banda, betörés, Somogy, rendőrség, kék hírek