A fürdő zárása előtt vették észre a dolgozók, hogy szivárog egy 45 kilogrammos tartályból a klórgáz. Azonnal értesítették a tűzoltókat. Kettes fokozatú riasztást rendeltek el. A barcsi, a marcali és a nagyatádi tűzoltókon kívül a  a régióban szolgálatot ellátó tolna megyei veszélyhelyzeti felderítő csoport is a helyszínre vonult.

klórgáz

A fürdő vendégeknek azonnal el kellett hagyni az uszoda területét. Azonnal lezárták a fürdő utcáját. Attól ugyanis 50-60 méterre lakóházak vannak. Légzőkészülékben és vegyvédelmi ruhában próbálták a szivárgást megállítani. Ez azonban nem sikerült, Ezért a lakott területtől 2 kilométerre, egy vízzel teli kádban, elvitték a szinte teljesen teli 45 kilogrammos tartályt, ne hogy beszívják a környéken élők a klórgázt.  Az életveszélyt megszüntették – tudta meg a Kapospont a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletéről. 23 tűzoltó dolgozott a helyszínen.

Klórgáz: sárgászöld, éles, maró szagú gáz. Erősen maró és mérgező hatású. A belélegzett gáz súlyos marásos sérüléseket okoz a légutakon és a tüdőn.

Címkék: szivárgás, klórgáz, veszély, tűzoltók, Nagyatád, kék hírek