Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével vádolja a kaposvári ügyészség a volt ádándi polgármestert. Az 58 éves helybeli férfi 2003-tól 2007-ig volt a település első embere.

Az önkormányzati beruházások megvalósításához többször vett igénybe állami támogatást. Ezekben az ügyekben a vádlott járt el, benyújtotta a pályázatokat, a szükséges okiratokat, aláírta a támogatási szerződéseket, tárgyalt a kivitelező cégekkel, igazolta a munkák elvégzését. Az önkormányzat dolgozóit utasította, hogy mely költségszámlákat fogadják be. 2003-ban pályáztak a Somogy Megyei Területi Államháztartási Hivatalhoz, hogy három év alatt egészségcentrumot hoztak létre a faluban több mint 15 millió forintból.

Ehhez 10 millió 700 ezer forint vissza nem térítendő állami támogatást kaptak a megyei területfejlesztési tanács döntése után. A polgármester több vállalkozóval kötött szóbeli és írásbeli megállapodást a munkák elvégzésére. Azonban a vádlott olyan számlákat is benyújtott az államkincstárhoz, amik mögött nem volt valós gazdasági esemény. Ennek alapján részesültek támogatásban. Az ügyészség négy rendbeli bűncselekménnyel vádolja a volt polgármestert.

Címkék: állami támogatás, Ádánd, vád, polgármester, ügyészség, kék hírek