Az özönvízszerűen érkező, csütörtökön lezúdulú esővizet több helyen nem tudták elnyelni a csatornák. Az autók Kaposvár több pontján araszolva haladtak, a vasútállomás környékén néhány sávot nem is lehetett használni. Alig tudtak haladni a vasútállomás környékén az autók, csak araszoltak a tízcentis vízben. a járművek, volt olyan sáv, amit anem is tudtak használni az autók, a tíz centiméteres magas víztömeg miatt.

A tűzoltóknak megyeszerte sok dolguk akadt. Járdára esett, a gyalogos forgalmat akadályozó, négy-öt méteres faágakat kellett eltávolítaniuk Siófokon, Balatonbogláron -  Kaposváron két utcában is.

Csurgón a Rákóczi utcában egy lakóház udvarán mintegy. negyven centiméteres magasan állt a víz.. A csurgói tűzoltók fél óra alatt szivattyúval távolították el az összegyűlt vizet.

Darvaspusztán a hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék miatt három családi ház udvarán fél hektár területen 40-120 centiméter magasan gyülemlett fel az esővíz, mert a vízelvezető árkok nem tudták elvezetni a csapadékot. A kiérkező nagyatádi tűzoltók áramtalanították az épületeket, majd hat darab szivattyúval az utca szemközti oldalán lévő árokba vezették a vizet és erőgép segítségével árkot ástak a víz elvezetésére. Így szerencsére egyik házba sem tört be a víz.

viz6

viz5

viz

viz

viz

viz


(Fotók: tűzoltóság, Nagyatád)


Címkék: Csugó, özönvízszerű eső, Balatonboglár, tűzoltók, Siófok, kék hírek