Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a 35 éves siófoki férfi és élettársa ellen az ügyészség. A vád szerint a férfi tavaly augusztus elsején délután és este Siófokon több szórakozóhelyen együtt ivott a sértettel. 21 óra után az italozást a vádlott lakásán folytatták, ott négy liter bort fogyasztottak. Egy barátjuk is velük volt, aki 11-kor távozott. Éjfél után a másik vendég haza akart indulni, de a házigazda indulatba jött, és a konyhaasztalnál ülő ivócimboráját nagy erővel megütötte az arcán, majd az előrebukó sértett tarkójára is odavágott.

Ezután a két férfi a társasház udvarára ment, ahol újabb bántalmazás következett. A vádlott többször megütötte a sértettet, aki a földre esett. Ekkor nagy erejű rúgásokat kapott a felsőtestére és a fejére. Az áldozat arccsontja eltörött, koponyasérülése keletkezett, két foga is kitört. A férfi élettársa látta a verést, igyekezett lecsillapítani a párját. Az eszméletlenül heverő, vérző sértettet behúzták a lakásba, és a bejárati ajtó mellé fektették, hogy leplezzék a bűncselekményt. Mentőt nem hívtak hozzá, elsősegélyben nem részesítették. A szomszédok értesítették a rendőrséget. A pár a kiérkező rendőrjárőrt nem engedte be a lakásba. A nő elhallgatta a történteket, azt mondta, hogy csak egy ismerősük fekszik a lakásban, aki részegen elesett, és beütötte a fejét, a szemöldökét a falba.

Később újabb rendőrök, nyomozók jöttek, ekkor mehettek csak be a lakásba. Közben az asszony felmosta a vérnyomokat, hogy a bűncselekmény nyomait eltüntesse. A férfi előzetes letartóztatásban van, a nőt bűnpártolással vádolják. A vádlott többször módosította a vallomását, korábban azt mondta, hogy sohasem bántotta másik férfit, aki a nagybátyja, apjaként szerette. Ma a bíróság előtt kijelentette: az élettársa felkeltette azzal, hogy a nagybácsi molesztálta őt, és ezért távolítsa el a lakásból. Elindultak, a nagybátyja támadt rá, meg akarta rúgni, de hátraesett. Akkor üthette be a fejét. Sőt előtte is: hallotta, hogy a részeg férfinak korábban koppant a feje a fürdőszoba falán, amikor nekidőlt.

A nő azt vallotta: amikor a lakásba húzták az eszméletlen férfit, horkolást hallott, nem gondolta, hogy sérült. Azt elismerte, hogy 10 percig nem engedték be a rendőröket a lakásba, mert várták, hogy a sértett magához térjen. Azt sem tagadta, hogy felmosta a vért a folyosóról, de csak azért, hogy a gyerekek ne ijedjenek meg tőle.

A megvert 50 éves férfi a mai tárgyaláson azt mondta: a mai napig sem tudja, hogy miért kapta az ütést, de határozottan látta, hogy a vádlott bántalmazta. Azután semmire sem emlékezett, a kórházban tért magához. Újra tanult járni, beszélni, annyira súlyosak voltak a sérülései. A támadás után eltűnt 30 ezer forintja, a pecsétgyűrűje és a mobiltelefonja, állította.

Ezután a bíróság tanúkat hallgatott meg. Egy a társasházban lakó nő elmesélte, hogy a kutyája morgására ébredt, majd az ablakon kinézve látta, hogy a vádlott megrúgja a földön heverő sértettet. Még azt is hallotta, hogy a tettes ezt mondja: "Nesze, nesze, kutya!" Az ügyben ítélet délután várható.       

Címkék: felmosta, vérnyom, társasház, Siófok, rendőr, kék hírek