A Kaposvári Önkéntes Tűzoltó- és Életmentő Egyesület nevében csütörtökön  Bodó László parancsnok híradástechnikai eszközöket vett át Gelencsér Attilától, a Somogy Megyei Közgyűlés elnökétől a megyeházán. Értékelésük szerint szép példája ez a megye életmentő és katasztrófavédelmi szervezetei közti együttműködésnek.

A siófoki önkormányzat tulajdonában lévő készülékeket eddig a Balaton-parti város polgári védelmi kirendeltség használta. 2009. január elsejétől azonban a kirendeltség is tagja lesz az Egységes Digitális Rádiórendszernek, akárcsak a katasztrófavédelem társ- és együttműködő szervei, így ezen eszközökre immár nem lesz szüksége.

Az átadott eszközök értéke 1,5 millió forint, mely 24 kézi és két mobil adóvevő készülékből, a hozzájuk tartozó antennából, töltőkből és tartozékaikból áll. A készülékek üzembe helyezése a civil mentőszervezetek tevékenységének hatékonyabb koordinációját is elősegíti, katasztrófavédelmi helyzet esetén. A mobil átjátszó segítségével lehetővé válik, hogy akár 15-20 kilométeren belül is tudjanak kommunikálni egymással a szakemberek egy-egy káreset felszámolásánál. Ennek nagy szerepe lehet például egy kiterjedt erdőtűz oltása során.



Címkék: rádiókészülék, tűzoltók, katasztrófavédelem, Siófok, Kaposvár, kék hírek