Kővel dobták meg csütörtökön a Nádasdi utcába tűzhöz riasztott tűzoltóautót. A kő nyomát le is fényképezték a rendőrök. Ráadásul közben kiderült: tűznek nyoma sincs. Vaklárma volt az egész.

Valaki szándékosan vezette félre a tűzoltókat. A sofőr nem akart kamera elé állni, de elmondta: három 12 év körüli gyereket látott az úton. Amikor elhaladt mellettük, egy csattanást hallott. nem állt meg, csak 600 méterre, de ott nem volt tűz. Ekkor látták a rongálódást. Visszafordultak, és hívták a rendőröket. A környékbeliek nem tudnak semmit az esetről.

Bogdán Márk azt hitte: bomba van a kocsiban. Orsós Barnabás pedig éppen akkor jött haza, halotta a tűzoltókat azért jött ki. A helyiek azt mondták, hogy nincs bajuk a tűzoltókkal.
Nyári Vilma szerint a  múltkor volt itt tűz, de az igazi volt. Másról nem hallottak, nem tudnak.
A szomszédok azt mondják, nem az itteni gyerekek dobáltak.
Titi Jenő szerint biztos, hogy nem az udvarból valók azok a dobálózós gyerekekek. Ők itt fociznak, játszanak, nem tesznek semmi rosszat -mondja a férfi.

 

 

A rendőrök szabálysértési eljárást indítottak a rongálás miatt ismeretlen tettes ellen. A tűzoltók azt mondják, 30 ezer forintos káruk is lehet. A hamis telefonhívás miatt is feljelentést tesznek.

Mint arról egy korábbi anyagunkban beszámoltunk: lelövéssel és kaszával is fenyegették már meg a tűzoltókat Somogyban. De volt, hogy mosógépet dobtak hozzájuk.

Egyre több fenyegetés éri őket. Marcaliban néha már a rendőrséggel vonulnak. A tűzoltóknak ugyanis sokszor meg kell harcolniuk azért, hogy olthassanak. Megfenyegetik őket, illetve minősíthetetlen hangon beszélnek velük.

Archiv videónk 2009-ből. Így oltottak akkor a tűzoltók a Nádasdi utcában

 

Az eset nem egyedi. Böhönyén is rátámadtak nemrég a tűzoltókra, amikor veszélyes hulladék és gumi oltásához érkeztek. Egy szétszerelt mosógépet vágtak hozzájuk. Egy 19 éves férfi pedig azt mondta: lelövi őket, ezért rendőrt kellett hívni.
Kaposváron, a Csillag utcában is őrizniük kellett a tűzoltóknak az autót oltás közben. Aztán pedig gyalog kikísérni az utcából a járművet, nehogy ellopjanak róla valamit.

 

Kaposváron is többször vonultak már rendőrségi kísérettel. Volt olyan a megyében, hogy kaszát akartak hozzájuk vágni.

A tűzoltók egyre több ilyen esettől tartanak. A marcali tűzoltóparancsnok és a rendőrség már megállapodást kötött. Minden hasonló esetben rendőrökkel vonulnak a helyszínre.



Címkék: vaklárma, , kaposvári, oltás, tűz, kék hírek