Volt munkavédelmi sisakja, de nem tudni, hogy viselte-e. A március végén történt halálesetben még sok a tisztázatlan kérdés, ezért a rendőrség és a munkaügyi felügyelők is vizsgálódnak.

Egy Honvéd utcai ház szigetelésén dolgozott a munkás. Az épület lakói félnek, hogy feldől az állvány.
- Ez az állványozás tízemeletésnél veszélyes. Ha hídról csinálnák az állványozást, biztonságosabb lenne a munkások részére - állítja egy lakó.

Bogó József az építkezés műszaki ellenőre beszélt a többi munkással, akik szemtanúi voltak az esetnek.

- Arról tájékoztattak, hogy a férfi fel akart menni az állványra. Az állvány első emeletére tartott, amikor megszédült és leesett a létráról, ekkor következett be a sajnálatos tragikus esemény.

Délelőtt 10-kor történt a baleset. A munkás azt mondta, hogy nem kell neki orvos, később azonban rosszul lett. Az állvány tövében kuporgott. Csak délután 4-kor hívtak hozzá mentőt. Ez nagyfokú felelőtlenség Bogó József szerint.

A tanúk szerint a munkásnak volt sisakja, de arra nem emlékeznek, hogy felvette-e. Az építkezés kivitelezését végző cég vezetője a kapos.hu-nak elmondta, hogy az alvállalkozója a munkását érte a baleset. Az alvállalkozó elérhetőségét azonban nem akarta megadni. Annyit mondott, hogy több hatóság is vizsgálja az esetet, és a férfinak egészségügyi problémái voltak, így biztosan nem tudni, hogy mi okozta a halálát.

A munkaügyi felügyelők vizsgálják az esetet. Azt is, hogy a férfit bejelentették-e a munkáltatói. Egy közleményt juttattak el a Kaposponthoz, amelyben azt írják, hogy az eset körülményeinek, a szervezett munkavégzés, továbbá az eset munkabaleseti jellegének tisztázására az eljárás folyamatban van, tájékoztatott erről a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi szakigazgatási Szerve. A rendőrség is nyomoz halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

- Egy épület felújítási munkálatain dolgozott - az információink szerint - taszári férfi, akit a mentők fejproblémákra hivatkozva kórházba szállítottak. Ott néhány nappal később meghalt. Terrmészetesen szakértők bevonásával vizsgáljuk, hogy milyen sérülést szenvedett, és mi vezetett a halálához, valamint mi volt ennek az oka - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az orvosi vizsgálat mondja majd ki, hogy mi okozta a a halálát.

Sem ittas, sem cukorbeteg nem volt az a munkás, aki életét vesztette a Honvéd utcai panelház felújításánál, miután leesett az állványról. A család képviselője megkereste a Kapospontot, és cáfolta a 40 éves taszár férfi egészségi állapotáról terjengő híreket. A munkásnak nem voltak egészségügyi problémái a család szerint. A rendőrségi nyomozásról és a munkaügyi vizsgálatról nincsenek információik. Arról nem szeretett volna beszélni a hozzátartozó, hogy fordulnak-e kártérítési igénnyel a kivitelező cég felé.   

Címkék: zuhanás, Honvéd utca, munkás, építkezés, baleset, kék hírek