Csütörökön ítélték el őket ezért a bíróságon. 3 millió forintot kértek, lakodalomra kellett volna a pénz. A nevelőnőt azzal is fenyegették, hogy fejbe lövik, ha szól a rendőrségnek. A szöveget egy diktafonra mondták, azt játszották le a telefonba. A rendőrök kiürítették az épületet, óvodás korú gyermekeknek kellett emiatt az esőben állniuk. Bombát nem találtak. A fenyegetőzőket könnyen elkapták, mert otthonról telefonáltak. A két rinyaszentkirályi fiút 2 év, illetve 1 év 8 hónap próbára bocsátásra ítélte a bíróság jogerősen. Pártfogót is rendeltek melléjük.

Közveszéllyel fenyegetéssel vádolta az ügyészség a 18 éves és a 24 éves rinyaszentkirályi fiatalembert. Az idősebb férfi korábban a Somogy Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat kaposvári, Orci úti intézetének gondozottja volt. Közösen kitalálták, hogy szórakozásból felhívják a gyermekotthont, és megfenyegetik az ott dolgozókat. Tavalyelőtt októberben éjszaka lakásuk vonalas készülékéről telefonáltak, egy nevelőnő vette fel a kagylót. A 18 éves fiú azt mondta neki, hogy katonai robbanószerkezetet helyezett el az épületben, és ha nem utalnak 3 millió forintot az általa megjelölt bankszámlaszámra, akkor felrobbantja az intézményt.

A felügyelőnő azt mondta, hogy 3 milliót nem tud adni, csak 3 ezer forintot, de azt személyesen. A telefonáló megjelölte, hogy a lépcső alatt van a bomba, és megfenyegette a nevelőnőt, hogy ne merjen szólni a rendőröknek, mert különben holnap fejbe lövi. Ezután bontotta a hívást. A felügyelőnő értesítette a rendőrséget, átkutatták az épületet, 3 felnőttet és 11 gyereket telepítettek ki. A nyomozók később elfogták a telefonálókat. Az idősebb férfi a beszélgetés alatt végig a társa mellett állt, részben az ő iránymutatása alapján folyt a párbeszéd. Bár őt enyhén értelmi fogyatékosnak tartotta a pszichiátriai szakvélemény.

Címkék: diktafon, nevelő, bomba, ítélet, Kaposvár, kék hírek