Röviddel ezután ért oda a másik járőrpár, ők további segítséget nyújtottak. Életeket mentettek meg, bár a lakók közül egy idős férfi később meghalt a kaposvári kórházban. Ő dohányzott az ágyban, emiatt ütött ki a tűz a szobájában.

Sok hálával tartozunk a rendőröknek az idősek nevében, mondott köszönetet Leksz Attila, a Gálosfai Termál Idősek Otthonának vezetője a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. A fenntartó Boldog Évek Közösség nevében Kovács Annamária elnök könyvutalványt, elismerő oklevelet és Bibliát adott át a rendőröknek: Neumann László törzszsászlósnak, Gondi Norbert törzsászlósnak, Tóth Zsolt Szabolcs főtörzsőrmesternek, és Bogdán Péter törzszászlósnak. Valamennyien a megyei főkapitányság bevetési szolgálatának tagjai. Néhány évvel ezelőtt helyezték őket Nagykanizsáról Kaposvárra, többen máig is más megyéből járnak Somogyba dolgozni, ők korábban határőrök voltak. A parancsnokuk Szakács József őrnagy.

Az egyik dicséretben részesített rendőr elmondta, hogy nagy volt a füst az épületben, csak úgy tudtak védekezni, hogy a garbójukat felhúzták az arcuk elé. Néhány idős gondozott nem akarta elhagyni az épületet, rossz volt látni a nagy hidegben, mínusz fokokban hálóingben, pizsamában vacogó időseket. A rendőrök ablakokat törtek be az égő épületben, kézi poroltókkal kezdtek oltani, de a láng mindig visszalobbant. Ezután érkeztek a tűzoltók a helyszínre.  

A kötelességüket teljesítették, és példaképül állítom őket az állomány elé, mondta az életmentőkről Mergancz Sándor rendőr dandártábornok, somogyi főkapitány.

Címkék: Merganz Sándor, Somogy megye, kék hírek