Vasárnap este 22.57-kor érkezett egy jelzés a siófoki tűzoltóságra, hogy Siófok-Sóstón a Csilla utcában tűz keletkezett egy háromszintes szerkezetkész családi házban. A tűzoltók kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett.

tuz3

Az üdülőövezetben lévő 6x8 méter alapterületű lakóépület mindhárom szintjén az évek alatt összegyűjtött, plafonig felhalmozott ruhaneműk, nejlonzacskók és hulladék égett. Ez nagyon megnehezítette az oltási munkát, hiszen a tűzoltók nehezen tudtak behatolni az épületbe. A pincét habbal árasztották el, ám a fölötte lévő szintre be sem tudtak menni, mert a nagy hőtermelés miatt a vasbeton meghajolt és betondarabok estek le róla. Az oltáskor az alagsorban a tűzoltók találtak csaknem 800 liter gázolajat a benzines hordókban és marmonkannákban. Azért nem robbant fel, mert a pincét habbal elárasztották. Az épület oltásához egy föld alatti tűzcsap biztosította a vízutánpótlást a helyszínen lévő tűzoltójárműveknek. A házban lakó 69 éves férfit a mentők enyhe füstmérgezéssel a siófoki kórházba szállították.

tuz2

Világosodást követően a tűzoltók előkészítették a területet, hogy meg tudják kezdeni az épület bontását, hogy a még égő, izzó részeket is el tudják oltani. A házat életveszélyessé nyilvánították. A tűzoltók 14 órán át dolgoztak a helyszínen.

Úgy tudni: 2008-ban a szomszédok bejelentését követően hatósági eljárás indult az épületben lakó férfi ellen az udvaron felhalmozott nagy mennyiségű lim-lom miatt. Akkor az önkormányzat határozatban kötelezte az udvar rendbe tételére, amit a férfi el is végzett, ám a házában továbbra is tetemes mennyiségű hulladékot, egyéb kacatot halmozott fel.


Kattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkbanKattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkban
Kattintson ide és nézze meg a bontás utáni képeket galériánkban
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fotók: Tűzoltóság-Siófok

Címkék: tűz, kék hírek