Szombaton délután 13.55-kor érkezett egy jelzés a kaposvári tűzoltóság ügyeletére, hogy Kaposváron a Füredi utcában egy tízemeletes épület nyolcadik emeleti ablakából sűrű füst jön ki.

 

tűz6

A helyszínre négy tűzoltógépjárművel vonultak a kaposvári tűzoltók. Kiderült: a nyolcadik emeleti lakás egyik szobájában csaptak fel a lángok. A lakásban lakó nem tartózkodott otthon, csak egy kutya. A lakás egyik szobájában a kanapé, a bútorok égtek. Az oltással egyidőben a tűzoltók megkezdték a felső szinten lévő lakások átvizsgálását is. A kilencedik emeletről  lehoztak egy mozgáskorlátozott személyt. Mivel három lakásnál nem nyitottak ajtót, azokat felnyitották.

tűz5

 

Az égő lakásból a füst részben beszivárgott a lépcsőházba, ezért azt átszellőztették. Az oltási munkák idejére az épületből mintegy harmincan az utcára mentek. A tűz keletkezésének körülményeit a helyszínen tűzvizsgáló szakember végzi. Az oltási munkák végeztével kb. fél óra múlva visszatérhettek a lakók otthonaikba.

tűz3

 

A lakók közül többen azt mondták: egy robbanást hallottak. A lakás tulajdonosa, egy harminc év körüli fiatalember kérdésünkre azt mondta: éppen akkor ért haza, felkapcsolta a villanyt, és utána csak gomolygó füstöt látott.

 

Címkék: tízemeletes, kigyulladt, tűzoltók, tűz, kék hírek