A budapesti diszkótragédia óta, ahogyan arra számítani is lehetett, folyamatosak az ellenőrzések a szórakozóhelyeken. Ellenőrzik a tűzvédelmi, biztonsági szabályok betartását, az engedélyeket, de a nyugtaadási kötelezettség teljesítését is. Nemcsak a megyeszékhelyen, hanem a Balaton-parton is rendszeresek az ellenőrzések. Eddig súlyos szabálytalanságokra nem bukkantak, de az egyik Balaton-parti településen például 12 napra be is kellett záratni egy szórakozóhelyet.

Pénteken és szombaton éjszaka Kaposváron – információink szerint – az önkormányzat, a gyámügy szakemberei és a rendőrség indultak razziázni. Pénteken az egyik belvárosi szórakozóhelyen például négy rendőr biztosította a helyszínt, míg a hatóság képviselői dolgoztak. Vélhetően ezúttal az volt a fő cél, hogy a hatósági engedélyeket ellenőrizzék, illetve azt, hogy kiskorúak tartózkodnak-e éjszaka a szórakozóhelyen.

Öt szórakozóhelyet ellenőriztek a hétvégén Kaposváron a polgármesteri hivatal, a gyámhatóság és a rendőrség munkatársai, tudtuk meg hétfőn a városháza szóvivőjétől, Répás Orsolyától. Nem találtak szabálytalanságot. Kaposváron a hétvégén nem voltak többen a megengedettnél a diszkókban, a zajszint is megfelelő volt. A januári ellenőrzésen egy helyen volt panasz arra, hogy az utcán hangoskodnak a fiatalok. Azóta a tulajdonos  megszüntette a problémát. A gyámhivatal tapasztalatai szerint nagyon sok fiatal volt a diszkókban, de mindegyikük betöltötte a 16. életévét. 

Címkék: szórakozóhely, diszkó, razzia, ellenőrzés, kék hírek