A fővárosban történt tragédia kapcsán az ország egész területén ugrásszerűen növekedett az éjszakai szórakozóhelyeken zajló ellenőrzések száma. Igaz ez Somogy megyére is.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) Somogy Megyei Adóigazgatósága tájékoztatása szerint szombaton éjszaka rendőrségi támogatás mellett a NAV adóellenőrei is belevetették magukat az éjszakai életbe. Velük tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a tűzoltóság munkatársai és a munkaügyi és munkabiztonsági ellenőrök is. Ugyanakkor az engedélyeket felülvizsgálandó szintén részt vettek az ellenőrzésekben az érintett települések jegyzői. Siófokon és Balatonföldváron „razziáztak” az ellenőrző csapatok.

A vizsgálatok próbavásárlással kezdődtek és hat ellenőrzött szórakozóhelyből kettőben egyáltalán nem adtak nyugtát a vásárolt italokról. A bemutatkozások után azokon a helyeken, ahol mulasztást kellett jegyzőkönyvezni, túlzás lenne azt állítani, hogy örültek a revizoroknak, de a kommandósok megjelenése nagyban javította az együttműködési hajlandóságot. A másik négy vendéglátóhelyen minden esetben szabályos nyugta került kiállításra, a különböző nyilvántartások ellenőrzése még zajlik.

Öt egységben az alkalmazottak foglalkoztatásának körülményeit is vizsgálták az ellenőrök. A helyszínen munkavégzésre utaló körülmények között talált alkalmazottak közül a normál munkaviszony keretében foglalkoztatott munkavállalók be voltak jelentve, azonban a hétvégén beküldött egyszerűsített foglalkoztatásról szóló elektronikus bejelentésekben hiányosságok mutatkoztak, így egy vendéglátóhelyet 12 napra bezártak.

Címkék: próbavásárlás, diszkó, razzia, ellenőrzés, kék hírek