2010. december 6-án egy hedrehelyi lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki alkalmi lopás módszerével kivágott, valamint eltulajdonított a tulajdonában álló területéről 4 köbméter füz tűzifát. A lopási érték: 30 000 Ft. Az eljárás során lefoglalásra került egy helybeli személy háza udvarán az eltulajdonított fa, a kihallgatások jelenleg folyamatban vannak.

Korábban egy ráksi lakos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert a házához tartozó kertből 2 m3 akác tűzifát tulajdonított el. Adatgyűjtés során előtérbe került egy szintén ráksi lakos, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, ellene lopás vétségének gyanúja miatt folyik eljárás.

Motorfűrész zajára figyelt fel december 15-én délután a helyi körzeti megbízott Kutas külterületén. A törzsőrmester a közreműködő erdésszel közösen a zaj forrását is hamar megtalálta. Tetten érték az akácfát lopó férfiakat, beismerték hogy engedély nélkül vágtak ki fát, mert tüzelőre volt szükségük. Az ügyben a férfiak ellen szabálysértési eljárás indult, és mindkét személyt őrizetbe vette a hatóság.

 

Címkék: Hendrehely, fatolvaj, lopás, kék hírek