mobilnet
Az önkormányzati választások előtt az egyik kaposvári hírportálon rágalmazó hozzászólást, üzeneteket küldtek Egresi néven az egyik szocialista képviselőjelölt lakásáról - szólalt fel Mihalecz András, a Fidesz frakcióvezetője a csütörtöki önkormányzati közgyűlésen a kaposvári városházán. A kommentek írója korrupcióval vádolta meg a FIDESZ-t, ráadásul azzal, hogy az így szerzett pénzt kampánycélokra fordították.

A hírbe hozott párt nem hagyta annyiban, a rendőrség pedig kinyomozta, hogy honnan érkeztek az üzenetek. Egy szocialista képviselőjelölt lakásáról, amely irodaként is működik. Tettest azonban nem állapított meg a nyomozás, mert a számítógéphez többen hozzáférhettek a képviselőjelölt családtagjai közül. Ezután a kaposvári FIDESZ a bírósághoz fordult. Péntek reggelre tűzték ki a két fél között a békéltető tárgyalást, ahol elsőként Dér Tamás, a FIDESZ kaposvári elnöke jelent meg.

Kis késéssel érkezett a képviselőjelölt. A tárgyalóterem előtt kezet fogtak, majd harag nélkül beszélgetni kezdtek. A képviselőjelölt nehezményezte, hogy a sajtó előzetesen bűncselekmény elkövetőjeként állította be őt, a Fidesz képviselője viszont azt tette szóvá, hogy valótlan dolgokat nem volna szabad állítani. Ezután a bírónő elé járult a két fél.

A békéltető tárgyalás rövid volt, és zárt ajtók mögött zajlott - onnan a sajtó képviselőit kizárták. Néhány perc múlva kijött a két fél a teremből. A FIDESZ-t képviselő ügyvéd elmondta: a nyilatkozattal megvalósult a nagy nyilvánossággal elkövetett becsületsértés azzal, hogy a kommentek a világhálóra kerültek, a képviselőjelölt azonban a tárgyalóteremben elismerte a történteket, és elnézést kért. A bocsánatkérést elfogadta a FIDESZ, és visszavonták a feljelentésüket. Ezzel megszüntette az eljárást a bíróság. Jogerősen, mert a felek lemondtak a fellebbezésről.

- Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük - nyilatkozta Dér Tamás a Kapospontnak - Érdekes fejleménynek tartjuk azonban, hogy a "város anyósának" megjelenésével más stílust vett fel az MSZP, szaporodnak a rágalmazások, becsületsértések. A korábbi MSZP ezt nem tette. Mi mindig is figyeltünk arra, hogy korrekt politizálás legyen a városban, és arra kérjük az MSZPt, hogy ők is ezt tegyék- tette hozzá a FIDESZ kaposvári elnöke.

Címkék: Dér Tamás, Fidesz, MSZP, kék hírek