Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 68 éves abonyi férfi ellen a Kaposvári Nyomozó Ügyészség. Idén augusztusban akadt fent a vádlott egy közlekedési ellenőrzésen. Két rendőr, egy törzszászlós és egy rendőr tanuló rendszám felismerő rendszert alkalmazva pásztázták az utcákat Fonyódon.

A Köztársaság utcában a készülék körözöttként jelezte a vádlott által vezetett gépjárműre felszerelt forgalmi rendszámot. Ekkor a rendőrök megpróbálták megállítani a gyanús autót, megkülönböztető hang- és fényjelzéseket használva követni kezdték. A férfi azonban nem állt meg, járművével Balatonboglár irányába haladva gyorsítani kezdett.

Több kilométeren át üldözték a rendőrök, végül egy balatonboglári körforgalomnál állították meg. Többször felszólították, hogy szálljon ki a kocsiból, végül a vezető kiabálva kiugrott. Kifogásolta a rendőri intézkedést, nem volt hajlandó az autója felé fordulni. A törzszászlós közelebb lépett hozzá, hogy megbilincselje, a vádlott azonban szembefordult vele, és ököllel a rendőr arca és mellkasa fel ütött, és a sípcsontja felé rúgott. Az ütések a sértettet a védekezésül felemelt alkarján érték.

Ezután a rendőrök testi kényszert alkalmazva megbilincselték a támadót, majd előállították a fonyódi rendőrkapitányságra. A vádlott előzetes letartóztatásban van.

Címkék: kék hírek