A Kaposvári Rendõrkapitányságon folyamatban lévõ bűnügyben gyanúsítottként került kihallgatásra egy páli illetõségű személy, aki 2009. márciusától kezdõdõen újsághirdetéseket adott fel azzal, hogy különbözõ típusú kölcsönök felvételéhez tud segítséget nyújtani. A hirdetésben ügyfélszolgálati telefonszámként megadásra került egy 70-es telefonszám, melyen az érdeklõdõk az esetek többségében egy hölggyel beszélhettek, felvilágosítást tõle azonban nem kaptak, hanem egy 90-es (emelt díjas) telefonszámot adott meg, hogy azon a számon a gyanúsítottól érdeklõdjenek.

Az emeltdíjas számot felhívó sértettek részére a gyanúsított szerzõdéskötési csomagot küldött 15.000 Ft utánvételi díj ellenében, azonban az elkövetõ, noha konkrét hitelügyintézést ígért a jelentkezõknek, egy pénzintézettel sem állt kapcsolatban, így reális lehetõsége sem volt hitelügyintézésre, így V. A. G. a hirdetésre jelentkezõ személyeket jogtalan haszonszerzés célzatával szándékosan tévedésbe ejtette, s az utánvétel összege (15.000 ft) valamint az emeltdíjas szám hívás díjának vonatkozásában kárt okozott és csalást követett el.

A gyanúsítottal eddig összesen 222 rendbeli csalás megalapozott gyanúja került közlésre, melyek kapcsán akár 5 éves börtönbüntetést is kaphat. A gyanúsítottnak nem ez az egyetlen ügye, korábban a Szolnoki Rendõrkapitányságon volt ellene folyamatban eljárás hasonló módszerrel elkövetett csalások miatt.

Forrás: www.kaposvar.police.hu

Címkék: emelt díjas, Kaposvári Rendõrkapitányság, gyanúsított, csaló, kék hírek