Egy igali presszóból telefonált be egy vendég hétfőn délután 13 óra 30 perckor a helyi rendőrőrsre, hogy egy presszóból egy ittas férfi akar elindulni autóval, de annyira részeg, hogy gyalogosan sem tud közlekedni.

A rendőrök a Gábor utcában találtak rá a Daewoo típusú személygépkocsira. A jármű lassan haladt az út közepén, a csomagtartója nyitva volt. A megkülönböztető hangjelzés, továbbá a hangszóró használatával megkísérelték megállítani a járművet, azonban a Daewoo vezetője nem lassított, nem húzódott félre, a felszólítások ellenére folytatta útját egy meredek dombon felfelé. Ezután a rendőrök a szolgálati járműből kiszálltak, és gyalogosan futni kezdtek az ellenőrizni kívánt jármű két oldala felé.

A járőrök egyike a vezető oldali ajtóhoz ment, kinyitotta, és felszólította a jármű vezetőjét, hogy álljon meg. A sofőr először nem engedelmeskedett, majd a másodszori parancsszóra megállította a járgányát. Ekkor a rendőr a fékpedálra lépett, és megkísérelte kivenni az indítókulcsot a gyújtáskapcsolóból, a másik rendőr pedig ezzel egy időben kinyitotta az autó jobb első ajtaját, behúzta a kéziféket, valamint egyes sebességbe tette a sebességváltót.

Ezután a rendőrök felszólították a sofőrt, hogy adja át a vezetői engedélyét, személyi igazolványát, valamint a jármű forgalmi engedélyét.  A férfi átadott egy parkolójegyet. Tájékoztatták, hogy ezt nem tudják elfogadni, és ez nem a kért irat. Ekkor a járművezető átadott egy köteg névjegykártyát, parkolójegyet, valamint iratokat, ezek között találták meg a rendőrök a kért papírokat.

Ezekből megállapították az adatait, és megkérték, hogy szálljon ki a gépjárműből, amelynek eleget tett. Csak nagy nehezen tudott kimászni, az egy helyben történő megállásra képtelen volt,  dülöngélt, több irányból körbejárta járművét. Közölték vele a rendőrök, hogy vele szemben légalkoholmérő berendezést alkalmaznak- vagyis megfújatják a szondát, de ezt megtagadta. Ekkor a rendőrök megbilincselték, majd az orvosi ügyeletre vérvétel céljából előállították.

Az intézkedést követően a rendőröket megállította egy igali lakos, aki közölte, hogy látta, amint az ittas személy a gépkocsijával kidöntött egy "Elsőbbségadás-kötelező" táblát, ettől az autó első rendszámtáblája leszakadt, és az ott maradt a tábla tövében. Az orvosi ügyeleten szolgálatban lévő doktor az előállított személyt súlyosan ittasnak találta. A sofőr vezetői engedélyét a rendőrök azonnal elvették.

Címkék: kék hírek