Pénteken egy idős kaposvári hölgyhöz, Török Józsefnéhez csöngettek be idegenek. A kocsival érkező két férfi és két nő ezzel a szöveggel akart bejutni a házba: "Szokta nézni a televízióban a főzőműsorokat? Ha igen, akkor nyert!"

A hölgy sokat hallott az úgynevezett trükkös tolvajokról, ezért nem volt hajlandó beengedni őket a házba, csak az ablakon keresztül beszélt velük. Az ismeretlen nő pedig csak azzal a feltétellel volt hajlandó átadni a főzéshez használatos nyereményt, ha azt a szobában teheti meg.

Az idős hölgy elmondása szerint nagyon furfangos volt az ismeretlen hölgy, mert kikérdezte őt a családjáról: "Kérdezgették, hogy a párom itthon van-e, meg a gyerekeim. De egyedül élek. Nyilván az volt a tervük, hogy bejönnek és körülnéznek a szobában."

Miután az idős hölgy nem engedte be az ismeretlenek a házba nyugodtan továbbálltak. Arról nem tud, hogy máshol is próbálkoztak volna az utcában. A hölgy fontosnak tartotta elmondani a vele történteket, nehogy más gyanútlan idős emberek bedőljenek és áldozatul essenek a trükkös tovajoknak.

 

 

Címkék: Török Józsefné, trükkös tolvajok, lopás, Kaposvár, kék hírek