Halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség az 50 éves iharosi férfi ellen. A vádlott és élettársa, a sértett együtt éltek egy iharosi családi házban, mindketten gyakran néztek a pohár fenekére. Részegen mindennaposak voltak köztük a veszekedések, a vádlott rendszeresen bántalmazta is párját. A nő március 2-án este egy ismerősüknél italozott.

Részegsége miatt a barátai kivezették, és a ház ajtaja előtti lépcsőre leültették. A vádlott éjfélkor érkezett oda, majd az ittas állapotban lévő sértettet hazafelé támogatta. Útközben bántalmazni kezdte, a nő a földre esett, négykézláb próbált hazajutni. A férfi legalább 11-szer legfeljebb közepes erővel testszerte megütötte, rugdosta, majd legalább kétszer nagy erővel mellkason rúgta.

A sértett súlyos fokú ittassága és a bántalmazás során elszenvedett agyrázkódás miatt elvesztette az eszméletét, mozgásképtelenné vált, élettársa ennek ellenére a földön fekve az utcán hagyta, és visszament az ismerőseikhez italozni. Hajnali 3-4 óra körül indult haza. Ekkor látta, hogy a nő még mindig a földön fekszik az utcán, ezért a fiától, illetve egy másik iharosi lakostól segítséget kért. A fiú nem segített. A vádlott és a barátja felemelték és bevitték a  házba, majd lefektették a magatehetetlen nőt.

A vádlott ezután a már kihűlt, magatehetetlen sértettről nem gondoskodott, a nyitott ablak alatt lévő ágyon hagyta a fűtetlen szobában, majd 6 óra 30 perc körüli időben ismételten visszament az ismerőseihez italozni. A vádlott 8 óra 30 perckor vette észre, hogy a sértett meghalt, ezt követően értesítették a mentőket. A nő halálát kihűlés okozta. A férfi előzetes letartóztatásban van.

Március 2-án 23 óra és március 3-án 4 óra között a talajfelszíni hőmérséklet 2,6 Celsius és -0,8 Celsius fok között ingadozott, a levegő hőmérséklete 3,8 Celsius és 1,7 Celsius fok között volt.

A férfi azt vallotta, hogy biztosan nem rugdosta a párját, arra nem emlékszik, hogy megütötte-e. Arra gyanakodik, hogy a nő sérülései, bordatörése és agyrázkódása akkor keletkeztek, amikor kilökték a házibuliból, és leesett a lépcsőn. Ölben vitte haza, az 1 kilométerre lévő otthonukig, de nehezen bírta, gyakran letette. A házuk ajtaja azonban zárva volt, és nem tudták, hogy hová tűnt a kulcs.

Az ablakon nem volt üveg, mert korábban kitört, csak fólia borította. Ezen az ablakon át emelték be a nőt a barátjával, akit felkeltett. A vádlott visszament a házibuliba, hogy felelősségre vonja az ottaniakat, miért dobták ki az élettársát. Elidőzött, borral is kínálták. Mire visszatért, az asszony halott volt.

Az ügy tárgyalása csütörtökön kezdődött a megyei bíróságon, de a vádlott és a tanúk meghallgatása után elnapolták, mert az orvos szakértők csak egy későbbi időpontban tudnak megjelenni.

Címkék: kék hírek