lakat


Vasárnap hajnalban ötkor arra ébredt a család, hogy a kommandósok betörték ajtójukat. Ekkor még azt hitték, hogy rasszista támadás áldozatai lettek. Virág Istvánné elmondta: férjét leteperték a földre hajastul fogva. A mindenórás kismama nagyon megijedt. Virágné szerint nem jártak el jogszerűen a kommandósok, ezért ma feljelentést tett.

A kommandósok négy házba mentek be. Az asszonyok azt mondják: rettegésben élnek azóta is. Annyira megviselte őket, hogy nem mernek otthon aludni. A rendőrök házkutatást is tartottak. Megtalálták amiért jöttek. Adólistát, adósfüzeteket, szerződéseket foglaltak le.

A rendőrég névtelen bejelentés alapján kezdett nyomozni. Olyan hitelezőket kerestek, akik a kölcsönt kamatos kamattal szedték be. Az is többször előfordult, hogy az egy hónapra adott pénz dupláját kérték vissza. Akik nem fizettek, azokat megfenyegették, hogy rájuk gyújtják a házat. Közben a nyomozás alatt a sértettek megnevezték a négy hitelezőt. Úgy tudjuk: van köztük többszörösen büntetett előéletű is.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense elmondta: a nyomozók a a gyanúsítottakat kihallgatták, ennek során hárman beismerték a bűncselekményt, egy tagadott. A fonyódi nyomozók őrizetbe vették ezt a négy személyt, több rendbeli uzsora bűncselekmény miatt. A nyomozás során a kihallgatott sértettek és tanúk megneveztek egy a településen lakó férfit és testvérét, valamint két társukat, mint elkövetőket. Több tárgyi bizonyítékot, adósfüzeteket, listákat, szerződéseket foglaltak le tőlük.

Szerdán a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. Amennyiben bűnösök három évet letöltendő börtönt is kaphatnak. Ha pedig az is kiderül, hogy szervezetten követték el, akkor öt évig sem mehetnek haza.

Címkék: kék hírek