A 42 éves barcsi férfi tavaly szilveszterkor részegen összeveszett a feleségével. Az ágyra lökte a nejét, majd felkapott egy fadarabot, és többször megütötte. A nő a csapásokat a karjával igyekezett kivédeni. Ittasága miatt kicsúszott a férfi kezéből a fahasáb, de felkapott egy másikat, azzal folytatta az ütlegelést, amíg a felesége feje és keze erősen vérezni nem kezdett. A bántalmazás miatt lányának élettársa hívta ki a rendőröket. Három járőr érkezett a barcsi kapitányságról. Az egyik beköszönt a házba, egy rokont látott, aki azt kiabálta: "Kés van nála!"

Ezután megjelent a házigazda, a konyhából a terasz felé indult. Egy kést szegezett a rendőrre, aki hátrálni kezdett. A törzsőrmester többször felszólította a férfit, hogy dobja el a kést. Elővette a szolgálati fegyverét is, és a támadóra fogta. A vádlott a másik rendőr felé fordult késsel a kezében. Végül a rendőrök gázspay-vel fújták le a férfit, aki ezután letette a kést egy a ház sarkához támasztott kerékpárra. A járőrök megbilincselték, és előállították a kapitányságra.

A férfi a szerdai bírósági tárgyalásán azt vallotta: nem akarta bántani a rendőröket, a vejét akarta fenyegetni a késsel, hirtelen pedig nem értette, hogy a rendőrök mit keresnek az udvarában, és miért követelik tőle, hogy tegye le a fegyvert. A Somogy Megyei Bíróság másod fokú tanácsa nem fogadta el a védekezését. Szerdán helybenhagyták a Barcsi Városi Bíróság az ügyben hozott korábbi ítéletét. Hivatalos személy elleni erőszakért 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték jogerősen a vádlottat.

Címkék: kék hírek