A 33 éves nagyatádi férfi idén egy januári napon egy helyi kocsmában szórakozott, élettársával és ismerőseivel együtt. Este fél 11-kor a pultosnő szólt, hogy még három zeneszám meghallgatása után be akarja zárni az italmérést. Kérte a vendégeket, hogy távozzanak.

Ettől a vádlott indulatos lett, leverte a poharakat, egy hamutartót a pult mögé dobott. Barátai csitítani próbálták, erre pofon ütötte az élettársát. A sértett, egy másik férfi is a kocsmában volt. Ismerte a garázdát, megpróbálta lecsendesíteni. Odalépett a dühöngőhöz, és rászólt. A vádlott erre rátámadt. Dulakodtak, elestek, összetörtek egy kukát is.

Végül a másik férfi sarokba szorította, és lefogta ellenfelét. A vádlott ekkor abbahagyta a támadást. A sértett ezután elengedte, majd a pulthoz ment, és rátámaszkodott. Ellenfele azonban elővette a bicskáját, és deréktájon szúrta a sértettet, majd sietősen hazament. Az összecsukható zsebkést a háza erkélyén egy kisszekrény alá rejtette. Később megtalálták és lefoglalták a nyomozók.

A megszúrt férfi sebe 7 nap alatt gyógyult, mert a több rétegű ruha felfogta a pengét, de életveszélyes sérülés is keletkezhetett volna. A késelőt ma 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték a Somogy Megyei Bíróságon. életveszélyt okozó testi sértés kísérletéért. 3 évre eltiltották a közügyektől.

A tárgyaláson a vádlott azt vallotta, hogy félelmében szúrt, mert egyszer már nagyon megverték. A megsebesített ismerőse úgy nyilatkozott, hogy nem haragszik, bár nem érti, hogy miért rántott zsebkést. Azt elismerte, hogy ököllel egyszer ő is szájon vágta a vádlottat. A sértett azt mondta: a szúrás nem hátulról, hanem oldalról érte, amikor kifordult, hogy elkerülje a ellenfele lendülő karját.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség tudomásul vette. A védelem enyhítésért, illetve eltérő minősítésért fellebbezett a Pécsi Ítélőtáblához, szerintük csupán súlyos testi sértés kísérlete történt.

Címkék: Nagyatád, ítélet, kék hírek