Mint arról a Kapos.hu is hírt adott, augusztus 19-én délben bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy egy ismeretlen tettes bement pusztakovácsi takarékszövetkezetbe, és az ott dolgozó alkalmazottat egy fegyvernek látszó tárggyal a pénz átadására szólította fel. Ezt követően az elrabolt pénzzel a helyszínről elmenekült.

A bejelentő részletes személyleírást is adott az „elkövetőről”. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, valamint a Marcali Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték a széles körű adatgyűjtést a helyszínen és a környező településeken. Ennek során, valamint az adatok elemzése és a tanúkihallgatások eredményeképpen a bejelentésben foglalt rablás elkövetését kizárták.

A helyszínen készített videónk:

 

Ugynakkor megalapozottá vált a gyanú, hogy a takarékszövetkezet fiókvezetője valótlan bejelentést tett, a fiókban lévő pénzt ő tulajdonította el. Ezért a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a fiókvezetőt, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. A nyomozás során felderítették a fiókvezető két bűntársát is, akiknek gyanúsítottkénti kihallgatása ugyancsak megtörtént, és az eltulajdonított pénz jelentős része előkerült, ezt le is foglalták a rendőrök.

A nyomozást a továbbiakban a Marcali Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja sikkasztás bűntettében.

 

Címkék: kék hírek