A kihajtón egy útkarbantartó traktoros dolgozott, amikor a Nagykanizsa felőli oldalon egy teherautó rohant belé. A traktoros a helyszínen meghalt. A kihajtót lezárták a helyszínelés és a műszaki mentés idejére, tájékoztatott az esetről Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

traktor4

Augusztus 24-én a reggeli szolgálatváltás alatt érkezett a jelzés a siófoki tűzoltóságra, hogy az autópályán egy Renault teherautó belehajtott egy pálya leállósávjában haladó MTZ fűnyíró munkagépbe - áll a Siófoki Tűzoltóság honlapján.

traktor2

Az esethez Siófok I-es fecskendője, valamint a műszaki mentő szer vonult ki hét emberrel. Az ütközés az M7-es autópálya 105-ös kilométerénél a töreki pihenő előtt 200 méterrel történt, ahova a jelzést követő 6. percben kiértek a siófoki tűzoltók.

traktor1

A munkagépben dolgozó munkást már nem tudták megmenteni, az élettel összeegyeztethetetlen állapotban találták a traktor mellett. A gép az ütközés következtében felborult. A kandallókat szállító teherautó vezetője sérülés nélkül megúszta a balesetet. A tűzoltók áramtalanították a járműveket és visszahelyezték a rakományt a kamionra.

Fotó: Siófoki Tűzoltóság

Címkék: halálos baleset, autópálya, közlekedés, baleset, kék hírek