Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt egy 35 éves igali férfi ellen a kaposvári ügyészség. A vádlott 2008. márciusától egyéni vállalkozóként, mint kőműves, magasépítő ipari munkákat végzett. Elvállalta egy bonnyai lakóház és melléképületei felújítását. A munkát két segédmunkással, köztük a sértettel kezdte meg idén februárban.

Március elsején 13 órakor a mester a két segédmunkással a pajta tetőszerkezetét bontotta. A sértett az egyensúlyát vesztve megbillent és, a pallókról leesve a mélybe zuhant. Megpróbált megkapaszkodni a pallókat tartó gerendába, de megpördült, és fejjel zuhant a pajta téglákból álló aljzatára. Közben a fejéről leesett a munkavédelmi sisak, mert azon nem volt rögzítésre szolgáló állpánt, ezért azt rendeltetésszerűen nem lehetett használni.

A sértett elvesztette az eszméletét, azonnal mentőt hívtak hozzá, azonban a kórházban az orvosi ápolás ellenére meghalt áprilisban. Az ügyészség szerint a vádlott a pajta tetőszerkezetének bontásakor a kötelezően előírt munkavédelmi szabályokat nem tartotta be és ez összefüggésben van a sértett balesetével és bekövetkezett halálával. A vádlott szabadlábon védekezik.

Címkék: kék hírek