Kirabolták a balatonszentgyörgyi takarékszövetkezetet szerda reggel 9 óra környékén - tájékoztatta a Kapos.hu-t Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az ismeretlen fegyveres belépett a takarékszövetkezetbe és a pénzt követelte. Azt még nem lehet tudni, hogy mennyit vitt el, illetve egyáltalán sikerrel járt-e. A rendőrség helyszínel, bővebb tájékoztatást későbbre ígértek.

A rendőrségi közlemény szerint szerdán 08:40-kor egy negyven év körüli férfi, fegyvernek látszó tárgyal a kezében lépett be Balatonszentgyörgyön egy takarékszövetkezetbe, és pénzt követelt. Az alkalmazottakat a rablást követően a mosdóba zárta és egy ezüst színű Suzuki gyártmányú gépkocsival elmenekült a helyszínről. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nagy erőkkel kezdte meg az elkövető felkutatását.

Egy hónapon belül ez a negyedik pénzintézet, amit kirámoltak a Balaton partján. Először egy siófoki pénzváltót június 22-én, majd a balatonszentgyörgyi takarékszövetkezetet egy nappal később, végül július 5-én egy balatonföldvári pénzváltót látogatott meg a fegyveres.

A rendőrség július 14-én arról számolt be, hogy feltehetően elfogták a rablót. A nyomozók a gyenesdiási takarékszövetkezetben végeztek adatgyűjtést, amikor betoppant a bankrabló, akit rövid üldözés után elfogtak. Bíró Gábor kérdésünkre elmondta: nem zárható ki, hogy ezt a rablást is a korábbi elkövető hajtotta végre.

Helyszín

Címkék: kék hírek