Frontálisan ütközött két személyautó Szőlősgyörök és Kislak között a hétvégén. Az egyik autó sofőrje, egy nő kanyarodás közben áttért a másik sávba, és nekihajtott a szembejövőnek. A kocsiban utazott egy 11 éves gyermek is. Ketten súlyosan, egyikük könnyebben sérült.

Hétfőn reggel 7órakor Zamárdiban egy motoros és egy autó ütközött előzés közben. A motorost mentőhelikopter szállította a Kaposi Mór Kórházba.

Jóval többet csörgött a telefon a hétvégén. Főleg a balesetek miatt, mutatják a statisztikát.

- Jóval magasabb volt az átlagos heteknél és hétvégéknél az elmúlt hétvégi vonulásszám. Az elmúlt héten 34 műszaki mentés volt, ebből 22 hétvégére esett - mondta el Horváth Jenő a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

marcali4

A marcali tűzoltók 6 balesethez is vonultak. Kéthelyre, Balatonkeresztúrra és Marcaliba is riasztották őket. De nem mindenhol volt sérült. Keresztúrnál például egy német mikrobuszról szakadt le az utánfutó, ami még egy villanyoszlopot is kidöntött.

- Tizenhárom baleset történt megyénk útjain, ebből 3 esetben anyagi káros baleset történt. 10 esetben történt személyi sérüléses közlekedési baleset. Ezek azok a balestek természetesen, amelyeket bejelentettek - mondta el Bíró Gábor a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A múlt héten is szinte minden napra jutott egy szerencsétlenség. Kedden pédául egy motorost ütközött egy autóval Mernyeszentmiklósnál. Ott az autóst szállította kórházba a mentőhelikopter.

Nő a figyelmetlenség-mondja a sürgősségi centrum vezetője. A hőség vérnyomáscsökkenéssel jár, és az izzadással a szervezet működéshez fontos ionok is kiürülnek. A front pedig keringési és figyelemzavarokat okoz.

- Én azt gondolom hogy inkább fronthatással van összefüggésben, de az iszonyúan nagy forróság, tehát a 25 fokot meghaladó átlaghőmérsékletű időszakokban, amikor éjszaka nem tudnak pihenni az emberek, hiszen nincs arra lehetőség, hogy éjszaka legalább pár órát pihenjenek, akkor mindenképen megszaporodik ezeknek a száma - mondta Varga Csaba centrumvezető főorvos.

Vasárnap már csak egy embert hoztak be közúti baleset miatt a sürgősségire. A múlt héten 25 százalékkal nagyobb volt itt a forgalom az átlagosnál, a hűvösebb idő miatt remélik ez csökken. Hétfőtől egyébként már semmilyen riasztási fokozat nincs érvényben.

baleset

Ezek a képek azután készültek, miután egy motoros több járművet előzött és eközben ütközött az egyik autóval. 7.10-kor riasztották a mentőegységeket. Egy személyt mentőhelikopterrel vittek a Kaposi Mór oktató kórházba. A műszaki mentést a siófoki tűzoltók végezték.

Hétfő reggel 6:45 óra körül a 7-es főúton Siófok felől Zamárdi irányába haladt az a 22 éves siófoki fiatalember Suzuki motorkerékpárjával, aki Zamárdi felső előtt előzés közben nekiütközött a vele azonos irányban haladó és előtte balra bekanyarodó Fiat Punto személygépkocsinak, amit egy 26 éves pincehelyi hölgy vezetett. Az ütközés következtében a motorkerékpár vezetője súlyos, míg 17 éves hölgy utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

A járműben helyet foglaló három személy közül ketten szintén könnyebben megsérültek. A motorkerékpár vezetőjét mentőhelikopter szállította a Kaposi Mór Kórházba. A baleset miatt a 7-es főút ezen szakaszát mintegy háromnegyed órára lezárták, és a forgalmat elterelték.

Címkék: balesetek, ütközés, Marcali, kék hírek