A Budapest-Szombathely között közlekedő gyorsvonaton füstszagot éreztek az utasok - mondta el kérdésünkre olvasónk. - A kalauz ment végig a vonaton és tájékoztatta az utasokat, hogy a kábelek kiégtek, ezért áll a szerelvény. Azt sem tudta megmondani, hogy mikor indulhatnak tovább.

Agárd környékén álltak egy kukoricatábla mellett. A kocsikban egyébként nagyon meleg van, mindenki telefonál.

Bár ez a sínpár köti össze a fővárost a Balatonnal is, információink szerint a Déli-part közlekedését nem befolyásolja az eset. Az Elvira.hu-n nyomon követhető a késés, amely délben már az egy órát is meghaladta. A vonat 10:11-kor indult a Déli pályaudvarról.

- A Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon Tárnok és Martonvásár között kigyulladt a Szombathelyre tartó gyorsvonat mozdonya 10 óra 50 perckor - áll a Máv Start sajtóközleményében. Az állami tűzoltóság szakemberei a tüzet eloltották. A másik vágányon a vonatközlekedést is megállították, hogy a vágány fölött levő felsővezetékből kikapcsolják az áramot. Az erre közlekedő vonatok utasai 20-25 perc késésre számítsanak. A tűz eloltása után a vonatot másik mozdony viszi majd tovább, 100-120 perc késéssel. A nyílt vonalon, a vonaton rekedt utasoknak a MÁV-START Zrt. ivóvizet vitetett ki egy másik személyvonattal. Az utasok szíves türelmét és megértését kérik.

Címkék: vonat, kék hírek