A két ittas férfi  május 7-én lovasfogattal közlekedtek Kaposfüreden az esti órákban. Velük szemben egy helybeli fiatal férfi haladt autójával. Járművével szorosan a lovaskocsi mellé húzódott, majd fennhangon felelősségre vonta a rajta utazókat a fogatolt jármű világításának hiánya miatt. A fogatosok sérelmezték az autós által használt hangnemet, valamint azt, hogy a hangoskodás miatt a lovak megriadtak.

Ezért a távozó autós után fordultak, hogy viselkedése miatt felelősségre vonják. A háza kapujában érték utol, és bántalmazni kezdték. A kiabálásra felfigyeltek az autós fiatalember szülei is, akik a házban tartózkodtak. Kiszaladtak az utcára, hogy megakadályozzák a verekedést.

A dulakodás során a földön fekvő apát az egyik támadó nagy erővel oldalba rúgta. A sértettet  életveszélyes állapotban szállították a kaposvári kórházba, ki kellett operálni a lépét. Négy hét alatt gyógyult meg, de maradandó fogyatékossággal. Az elsőrendű vádlott előzetes letartóztatásban van, társa szabadlábon védekezhet.


Címkék: kék hírek