Egy 39 éves férfi néhány hónappal ezelőtt kivilágítatlanul kerékpározott Balatonlellén. Megállították a rendőrök. A biciklis tudta, hogy több elfogatóparancsot is kibocsátottak ellene, ezért magát más létező személynek adta ki. A helyszíni bírság igazolásáról szóló nyomtatványt is az általa bediktált valós személy adataival töltötte ki.

Egy 33 éves férfi Audi A4-es személygépkocsijával egy márciusi este Balatonszentgyörgyön haladt, amikor feltartóztatták a járőrök. A sofőrt lakhelyelhagyási tilalommal sújtotta a bíróság, ezért a fivére adatait adta meg a rendőröknek. Félóra múlva újra megállította egy másik rendőr, ekkor is a saját testvérének adta ki magát.

Egy 21 éves nő az élettársára haragudott meg, és megpróbálta befeketíteni a nyomozók előtt. Azt állította: a férfi győri lakásán egy veszekedés után elvette tőle a pénztárcáját és iratait, hogy a nő ne tudjon hazautazni Siófokra. A feljelentő később bevallotta, hogy az általa elmondottak nem felelnek meg a valóságnak.

Hamis tanúzással két férfi és egy nőt vádol a Kaposvári Nyomozó Ügyészség. A vádlottakat tavaly novemberben egy könnyű testi sértés ügyében hallgatták ki a barcsi bíróságon. Az eljárásban a bíró figyelmeztette őket a hamis tanúzás törvényi következményeire. A tanúk azt vallották, hogy ismerősük nem ütötte pofon az ügyben szereplő sértettet. Ugyanakkor a bíróság jogerős ítéletében megállapította a bántalmazás tényét.

Címkék: kék hírek