A marcali középiskolában történt a tanárverés idén februárban. A 17 éves fiút az osztályfőnöknője kiküldte az óráról, mert rosszalkodott. A diák kiment, de rövidesen visszatért a tanterembe. A padjához indult a mobiltelefonjáért. A tanárnő eléállt, hogy feltartóztassa. A fiú ekkor a tenyere élével mellkason ütötte a pedagógust. Könnyű sérülést okozott. Dr. Simon Margit bíró így fogalmazott:
- A vádlott lényegében beismerte a bűnösségét, azt bizonyos mértékig szépítette, azzal a védekezéssel, hogy ő véletlenül ütötte meg a sértettet.  

A többi tanuló, köztük a fiú barátai viszont azt vallották: szándékosan ütött. A fiú ügyvédje azt mondta: azóta védencének gyermeke született: - Rendelkezésünkre áll még egy gyámhivatali jegyzőkönyv is ennek igazolására - mondta Dr. Varga István ügyvéd. A vádlott egyelőre magántanulóként Nagybajomban folytatja a magántanulmányait.

Az ügyészség szerint egyre több a hasonló eset. A nemesvidi fiút másfél év javítóintézeti nevelésre ítélték közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért. Az ítélet jogerős.

Címkék: kék hírek