A 46 éves nő 2000. január elsejétől 2007. március 31-ig a várdai önkormányzatának köztisztviselője volt pénztárosi és gazdasági ügyintézői munkakörben. A vád szerint a nő kihasználta, hogy megbíznak benne és eltulajdonította a kezelésére bízott pénzösszegeket. Az adózók pénzét sikkasztotta el.

A faluban évente kétszer fizettek adót, ezeket két példányos nyugtatömböt használva szedte be. Ilyet egyébként nem használt az önkormányzat. A pénz bevételét nyilvántartás vezetése nélkül a saját füzetébe írta fel. Az összegeket magánál tartotta, és azokat nem vagy késedelmesen fizette be az önkormányzat számlájára. A helyi adókból 39 ezer forintot, a vízközmű érdekeltségi hozzájárulásokból több mint 1 millió 100 ezer forintot sikkasztott el.

Üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a nő ellen a kaposvári ügyészség. Számítástechnikai adatok elleni bűncselekménnyel és számviteli fegyelem rendjének megsértésével is vádolják. A bűnösségéről a bíróság dönt majd.

Címkék: Várda, sikkasztás, kék hírek